При блокуванні контакту існуючий чат з ним залишається у вашому списку чатів. Ви можете повністю видалити чат, якщо хочете прибрати його зі списку, або відправити його до архіву. Відправника можна розблокувати, щоб почати знову отримувати повідомлення. Заблокувати групу неможливо.

Будь-які повідомлення, надіслані контакту, який заблокував вас буде відображатися тільки одна сіра галочка, яка показує, що повідомлення надіслано. Друга галочка не відображатиметься. Ви не зможете здійснювати вихідні дзвінки. Ви не зможете додати цей контакт до групи, адміном якої ви є.

Якщо заблокувати контакт у WhatsApp, Ви перестанете отримувати від нього повідомлення та дзвінки. Крім того, він перестане бачити ваш статус, час останнього відвідування та нові фотопрофілі.

Якщо людина заблокувала ваш номер, його зображення профілю не відображатиметься у вашому списку контактів WhatsApp. Може бути й так, що людина випадково видалила зображення профілю, тому цей метод не може підтвердити, що він заблокував ваш номер.

Виберіть "Архівні чати" з опцій. Крок 2: Знайдіть чат із заблокованим контактом і натисніть на нього, щоб переглянути архівні повідомлення . Цей метод простий і вимагає додаткових інструментів чи резервного копіювання. Однак він працює лише в тому випадку, якщо ви заархівували чат до блокування контакту.

Якщо контакт А блокує контакт Б, то контакт Б про це ніколи не дізнається. Це стосується конфіденційної інформації.

При блокуванні абонента в налаштуваннях голосового зв'язку за номером телефону контакт із "чорного списку" зможе зробити спробу виклику, зазначив він. Однак при кожній спробі дозвону ви чутимете "Аномальні гудки" – занадто короткі або занадто швидкі.

Коли ви блокуєте когось, повідомлення, дзвінки та оновлення статусу, надіслані контактом, не відображатимуться на вашому телефоні та не будуть доставлені вам . Ваші останні відвідування, онлайн, оновлення статусу та будь-які зміни, внесені у фотографію вашого профілю, не будуть видно заблокованими вами контактами.

Якщо ви постійно дзвоните абоненту і чуєте голосове сповіщення оператора стільникового зв'язку "Абонент зайнятий", або "апарат поза зоною", Це також означає, що ви потрапили в "чорний список". "При цьому смс-повідомлення будуть надсилатися, але не будуть доставлені", – підкреслив експерт.